TOP 10 LOCURI DE VIZITAT DIN "ROMANIA"

Avem o țară frumoasă nu doar din punct de vedere geografic. Istoria de mii de ani, cultura bogată, obiceiurile şi tradiţiile, portul popular, dar şi oameni cu suflet curat întregesc acest tablou care ar trebui să ne facă să conștientizăm că suntem deținătorii unei comori, pe care trebuie să o prețuim şi să o facem cunoscută lumii întregi.

Fiecare colțișor din România ascunde locuri minunate, care încântă privirea și alină sufletul. Există printre acestea, câteva obiective reprezentative care definesc frumusețea acestei țări, pe care nu ar trebui să le ratăm.

Aşa că, pentru a ne convinge pe deplin de splendorile tării noastre, am realizat un top al celor mai frumoase locuri din România, pe care ar trebui să ne propunem să le vedem, măcar odată în viată: 



1. Castelul Bran

Castelul Bran este un monument istoric și arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov. Este un castel impunător din secolul al XIV-lea care a rezistat pana in zilele noastre. El este deschis zilnic și este vizitat de sute de turiști (chiar și străini) care sunt atrași de legenda lui Dracula.




2. Cetatea Rasnov

Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. La cateva minute departare se afla si Dino Park.




3. Cetatea Poenari

Cetatea Poenari este un monument istoric din secolul al XIV-lea. Dacă faci o excursie pe Transfăgărășan, venind dinspre Curtea de Argeș, după 27 km și cu 4 km înainte de Barajul Vidraru (lângă satul Căpățîneni), oprește-te să vizitezi Cetatea Poenari, unul dintre cele mai misterioase și interesante locuri din Romania, plasat într-un cadru natural fabulos pentru a cărei frumusețe trebuie să depui un pic de efort (Pe care nu-l vei regreta). Ia în calcul că va trebui să urci nu mai puțin de 1480 de trepte pentru a ajunge la Cetatea Poenari.




4. Biserica Neagra, Brasov

Biserica Neagră, unul dintre simbolurile oraşului Braşov, este biserica parohială a Bisericii Evanghelice din România. Numele actual l-a primit după ce, în 1689, incendiul care a cuprins tot oraşul a tranformat-o într-o ruină.




5. Castelul

Descriere

Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.




6. Cheile Bicazului

Cheile Bicazului reprezinta o zona geografica deosebit de pitoreasca din Romania situata in partea centrala a Muntilor Hasmaa, in nord-estul tarii in judetele Neamt si Harghita. Se afla la o distanta de doar 20 de km de orasul Bicaz.



7. Salina Turda

Salina Turda se găseşte în zona Durgău-Valea Sărată din Turda. În cadrul ariei protejate, se dezvoltă pe suprafeţe extinse (140 ha) o vegetaţie halofilă specifică zonelor, în care există zăcăminte mari de sare.



8. Portile de fier

Porțile de Fier este numele unui defileu pe fluviul Dunăre. Face parte din granița dintre Serbia și România. La est de Porțile de Fier, în apropiere de orașul Drobeta-Turnu Severin, se afla podul lui Traian.




9. Poiana Brasov

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 9 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux, pensiuni, in vile sau cabane.




10. Parcul natural Bucegi

Parcul Natural Bucegi este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a V-a IUCN, situată pe teritoriile administrative ale județelor Brașov, Dâmbovița și Prahova. Parcul natural are mai bine de 15 vârfuri care depășesc 2 000 de metri, cel mai înalt din masiv fiind Vârful Omu, 2 505m. Suprafaţa parcului este de 32 497ha și include pe lângă Masivul Bucegi și alte mici părţi din unităţile montane vecine, cum ar fi Leaota

Comentarii

Postări populare