TOP 10 LOCURI DE VIZITAT DIN "INTREAGA LUME"

În lume sunt atâtea locuri frumoase de la cascade măreţe şi oraşe pierdute, la atracţii misterioase şi minuni naturale, aici voi menţiona doar unele din puţinele "Cele mai frumoase locuri din lume care merită să fie văzute şi ştiute"


1. Zhangye Danxia, China

Muntii din Zhangye Danxia acoperă o suprafață de 322 de kilometri pătrați (124 mp) si sunt cunoscuti ca fiind "Un curcubeu intre munti". Site-ul a devenit un geoparc cunoscut pentru formațiunile sale de roci colorate. A fost votat de presele chineze drept una dintre cele mai frumoase forme de teren din China.





2. Antartica

În ciuda climatului extrem de dur, aici trăiesc o multitudine de animale. Milioane de pinguini își au habitatul aici. Antarctica este cel mai rece, cel mai bătut de vânturi, cel mai uscat și cel mai înalt dintre cele 7 continente. A fost ultimul ținut explorat de pe glob




3. Islanda, aurora boreeala

Islanda a devenit celebra datorita spectacolului minunat de pe cerul arctic. Aurora boreala este rezultatul coliziunii dintre particulele încărcate ale vântului solar cu particulele atmosferei terestre. Ea apare de obicei în nuanțe pale de verde și roz,  reprezentand unul dintre fenomenele spectaculoase ale naturii.




4. Coasta Skeleton, Namibia

Numele ei provine de la numarul mare de balene care si-au pierdut viata aici iar scheleturile lor pot fi vazute peste tot pe aici. Chiar si numeroase nave s-au prăbușit pe coasta scheletului, datorită ceaței groase, mării aspre, curenților imprevizibili și vânturilor furtunoase.

La sud de parcul "Skeleton Coast" este amplasată zona națională de recreere turistică pe coasta de vest. Această zonă este accesibilă liber. Datorită abundenței de pești, această porțiune de coastă este un paradis pentru pescari.




5. Canadian Rockies, Canada

Tradus din limba engleza Munții Stâncoși canadieni, ei cuprind segmentul canadian al Munților Stâncoși din America de Nord. Ei se intind de la poalele Canadei pana la granita dintre America si Mexic. Ei cuprind 4 parcuri naționale (Yoho, Banff, Jasper și Kootenay) care sunt protejate de UNESCO. Muntii ascund habitate rare și specii pe cale de dispariție, precum nimeni altul decât ursul grizzly. Parcurile pot fii vizitate atat cu masina cat si pe jos, chiar facand o mica excursie cu cortul. Singura regula este sa respecti natura si sa admiri peisajele din jur.






6. Peninsula Yukatán, Mexic

Peninsula Yucatan este situată în America Centrală, desparte Marea Caraibelor de Golful Mexic. Reputatia ei este datorata cenotelor (= cavitate cu apă depozitată) unice acestei peninsule. Ele se formeaza prin prăbușirea unor roci de calcar din bunăvoința cărora, datorita lor formandu-se unele dintre cele mai frumoase piscine naturale ale planetei.  Aici de pot realiza scufundări și scuba diving; iar calatoriile spre destinatii precum Chichen Itza sunt foarte accesibile.



7. Marele Canion, Arizona, SUA


Canionul, creat de fluviul Colorado prin săparea unui canal de eroziune a platoului înalt Colorado, are o lungime de circa 447 km, o lățime ce variază între 400 de metri și 24 de km și atinge o adâncime maximă sub nivelul platoului de până la 1.600 de metri.
După ce parchezi mașina, accesul în zona Marelui Canion se face cu autobuzul, acestea trecând pe la fiecare obiectiv turistic de pe traseu. Sunt un fel de Hop on-Hop off care circulă aproape unele după altele. Daca doresti sa fii mai special poti inchiria o barca si sa pornesti pe apele Marelui Canion.



8. Reciful de corali, Indonezia

Vieţuitoarele recifului de corali sînt pictate în nuanţe surprinzătoare de verde, albastru, galben şi roşu. Oamenii de ştiinţă învaţă să descifreze mesajele transmise de aceste culori şi să le perceapă aşa cum o fac peştii. 
Aici se afla apoximativ 600 de specii de coral și 1200 de varietăți de pești ! Datorita acestui lucru se spune ca Insulele Raja Ampat au cel mai ridicat nivel de diversitate al vieții marine.




9. Cascada Victoria

Cascada Victoria se găsește pe cursul fluviului african Zambezi, la granița dintre Zimbabwe și Zambia. Este una dintre cele mai înalte cascade din lume, fiind declarată în 1989 de UNESCO monument al naturii.
Cascada transportă o cantitate de 1.088 de metri cubi de apă pe secundă. Apa cade de la o înălțime de 76 de metri, creând un spectacol care merită văzut.




10.Muntii Bucegi

Masivul Bucegi, cu o suprafață de circa 300 km patrati, se află la extremitatea estică a Carpaților Meridionali. Aici se pot realiza o multitudine de trasee, se poate urca cu telecabina la "Babele", se poate vizita "sfinxul". In afra de peisajul superb pentru care ei sunt recunoscutii Muntii Bucegi sunt plini si de mistere.





Images from Pixabay.

Comentarii

Postări populare